گز 

در هر صفحه
نمایش 1 - 16 از 56 محصول
نمایش 1 - 16 از 56 محصول

خريد گز

ايران، سرزمين شگفتي هاست. بخاطر داشتن طبيعت زيبا و بکرش، داشتن چهارفصل رنگارنگش، بابت آثار باستاني و تاريخي که چشم هر بيننده اي را از ديدن آنهمه ظرافت و دقت و زيبايي مي نوازد، به دليل وجود صدها هنردستي ظريف و کاربردي که گاه با کمترين و معمولي ترين مواد اوليه شکل مي گيرند و دنيايي از خلاقيت و زيبايي را مي آفرينند، به خاطر موسيقي، فرهنگ غني و دلنشين و ده ها علت ديگر که نه فقط ما ايراني ها که حتي غير ايرانيان نيز به وجود آنها اذعان دارند. در ادامه اين محتوا به يک خوراکي خوشمزه به نام گز و پيرامون آن همچون خرید گز مي پردازيم.

خوردني ها و شيريني جاتي که توسط يک ايراني توليد مي شود هم به اندازه خودش، منحصر به فرد مي تواند باشد. در هر استان ما، کم نيستند غذاها، دسرها، شيرين هايي که نه تنها در جاي ديگري از دنيا مثل آن را نمي توانيد بيابيد، بلکه به دليل استفاده از مواد غذايي بومي، جايگاهي جهاني مي توانند داشته باشند. يکي از اين خوراکي هاي جذاب گز مي باشد. ما خرید گز را به شما پیشنهاد می کنیم.

متاسفانه با وجود پتانسيل بالاي کشور ما در اين عرصه، اما کمتر در ارتباط با اين هنر، يعني هنر آشپزي و شيريني پزي ايراني، به صورت اصولي پرداخته شده است. کم نيستند کشورهايي در دنيا که بواسطه فقط آشپزي و شيريني پزي خود، شهرت جهاني پيدا کرده اند و ارزآوري بالايي را در ارتباط با صادرات محصولات خود و يا جذب توريسم براي کشورهاي شان به ارمغان آورده اند.

در هر کدام از شهرها و استان هاي ما، بواسطه موقعيت جغرافيايي و اقليمي و همينطور وجود مواد غذايي خاص منطقه، مي توانيم انواعي از خوردني هاي خوشمزه و البته مغذي را بيابيم که در منطقه ديگر، شبيه آن وجود ندارد يا در صورت وجود، تفاوت هاي اساسي با هم خواهند داشت. همين تنوع باعث شگفتي است!

همانطور که در مناطق شمال غربي ايران مثل آذربايجان ها و مناطق کردنشين، با انواع مختلفي از شيريني هاي خوشمزه و مقوي روبرو مي شويم، در مناطق مرکزي ايران مثل اصفهان و يزد هم شيريني هاي خوشمزه اي توليد مي شوند که بسيار طعم خوب و دلچسبي دارند. گز يکي از اين مواد غذايي مغذي و خوشمزه است که هر فردی که به اصفهان صفر می کند خرید گز را جزء برنامه های اصلی خود قرار می دهد.

راهنمای خرید گز

اگر قصد خرید گز را داشته باشید، به طور حتم دیده اید که در بازار انواع مختلف و زیادی از برندهای تولید کننده گز وجود دارد که این همه تنوع، انتخاب و خرید گز را مشکل خواهد کرد. از طرفی برای خرید گز، این شیرینی خوشمزه اصفهانی، باید نکاتی را مورد توجه قرار داد تا یک گز تازه، خوش طعم و البته ماندگار، نصیب تان شود.

به طور کلی یکی از مهمترین مسائلی که باید در خرید گز در نظر داشت این است که گز به شکل بسته بندی و جعبه ای اگر خریداری شود، بهتر است. در گز های بسته بندی یقین بدانید که نام و برند و کارگاه تولیدی گز را می توانید تشخیص دهید. اما در خرید گز به صورت فله ای معمولا این اتفاق صورت نمی گیرد. مگر در مواردی که شما به شکل مستقیم از کارگاه خرید کنید و یا تولیدکننده، شناخته شده باشد. گز فله ممکن است در محیط و شرایط مناسب نگهداری نشده باشد و کیفیت خود را از دست داده باشد.

در هنگام خرید گز، به تردی و نرمی محصول دقت داشته باشید. کار سختی نیست. با فشار یک انگشت بر روی پوشش پلاستیکی آنها هم می توان این مسئله را تشخیص داد.

گز بسته بندی شده معمولا مراحل صدور مجوز تولید را از نظر استاندارد و مسائل حوزه بهداشت؛ حتما طی کرده است و همین امر آرامش خیال برای مصرف بی دغدغه گز و خرید آن را برای شما به ارمغان خواهد آورد. مخصوصا اگر بخواهید گز را به مصرف کودکان برسانید.

امید که با اطلاعاتی که به شما در این مقاله داده شده است، هر چه بیشتر از این شیرینی اصیل ایرانی در جمع های خانوادگی و خودمانی و دوستانه استفاده کرده و از فواید بسیار این شیرینی سفید، بیشتر از پیش استفاده کنید.

به طور کلی به خرید گز به نکات زیر توجه داشته باشید:

- در هنگام خرید گز به تاریخ تولید و انقضای آن توجه داشته باشید.

- در زمان خرید گز به نام برند و اعتبار آن توجه ویژه ای داشته باشید.

- سعی کنید در هنگام خرید گز به میزان نیاز خود خرید کنید تا همیشه از یک گز تازه برخوردار باشید.

- با توجه به وجود انواع مختلف گز، حتما در هنگام خرید این شیرینی سنتی اصفهان به نوع آن توجه کنید.

- سعی کنید خرید گز را از برندهایی انجام دهید که در تولید گز از انگبین اصلی برای تولید گز استفاده می کنند.

- با توجه به شیوع کرونا خرید گز را می توانید از فروشگاه های اینترنتی نیز انجام دهید. فروشگاه گز آنتیک امکان خرید گز را برای تمامی هم میهنان مهیا کرده است و به کل کشور ارسال دارد.

تاريخچه توليد گز

تاريخچه توليد اين خوراکي ها من جمله گز اصفهان در بسياري از موارد ممکن است خيلي روشن و دقيق نباشد. اما آنچه که مهم است ادامه توليد آنها نسل به نسل در اين کشور مي باشد. يکي از عوامل اين روند، به طور حتم به ميزان استقبال مردم نسبت به اين شيريني ها بر ميگردد و البته جايگزين نشدن با خوراک و شيريني هاي کارخانه اي و صنعتي.

چيزي که ما در اين مقاله قصد آشنايي بيشتر با آن را داريم، نوعي شيريني بسيار خوشمزه و عالي است که نام آن با اصفهان عجين گشته است.

مي توانيم به جرأت بگوييم که هرگاه نام اصفهان را به زبان بياوريم و از سوغات و صنايع دستي آنها ياد کنيم، امکان ندارد که به نام " گز" نرسيم! طعم دلچسب اين شيريني يادآور تاريخ و هنر عظيم و زيباي اصفهان است. يادآور سي و سه پل و ميدان نقش جهان! يادآور هنر خاتم کاري و ترمه و قلمکار اصفهان!

گز چيست؟

همانطور که در مقدمه هم عنوان کرديم، گز نوعي شيريني خوش خوراک است که خاستگاه آن استان اصفهان بوده و از فراورده هاي سنتي ايران به حساب مي آيد. يکي از مهمترين ويژگي هايي که در توليد گز مي توان به آن اشاره داشت، هم در فرايند توليد و هم در استفاده از مواد اوليه، از هيچ نوع مواد مصنوعي و يا نگهدارنده هاي شيميايي استفاده نمي شود. علاوه بر اصفهان که به عنوان مهد توليد اين شيريني خوشمزه به حساب مي آيد؛ استان هاي همجوار اصفهان مانند چهارمحال و بختياري، فارس و يزد هم دستي در توليد اين نوع شيريني اما شايد با اندکي تفاوت، دارند.

در توليد گز از چه موادي استفاده مي شود؟

در گذشته مهمترين طعم دهنده و شيرين کننده اي که در توليد گز استفاده مي شده است،صمغي به نام گزانگبين بوده است. اما به مرور زمان به دليل کمبود اين صمغ طبيعي؛ از ديگر جايگزين هاي طبيعي مانند شيرخشت يا ترنجبين استفاده مي شود.

گزانگبين يا انگبين گون، قندي طبيعي با ساختار فروکتوز است.اين صمغ سفيد رنگ و شبيه عسل بوده که با کمک حشره اي به نام پسيل گز بر روي درخت خارانگبين يا گون صحرايي، توليد مي شود. اين حشره کوچک مانند زنبور عسل بر روي درخت انگبين خانه ساخته، از شهد اين درخت تغذيه کرده و در نهايت صمغ گزانگبين سفيد رنگ را توليد مي کند.

شهرت جهاني گز اصفهان مديون همين صمغ گزانگبين مي باشد و چندين برابر شيريني هاي معمولي، ارزش غذايي دارد.

البته در حال حاضر استفاده از اين صمغ در توليد گز، دچار محدوديت شده و همانطور که گفته شد از جايگزين هاي ديگر براي آن استفاده مي شود.

اگر بخواهيم به ترکيبات اصلي گز اشاره کنيم بايد:

شکر( جايگزين صمغ اصلي)، سفيده تخم مرغ، مغز بادام يا پسته، هل و گلاب را نام ببريم.

پروسه توليد گز به شکل سنتي زمانبر بوده و چيزي در حدود 8 تا 9 ساعت به زمان نياز دارد.

خواص گز

خواص گز را بايد با توجه به ترکيبات به کار رفته در آن، بررسي کرد.

مغز بادام در گز

با توجه به اينکه قسمت اعظمي از ساختار هر عدد گز را مغزهاي بادام يا پسته اي که در آنها به کار رفته اند، پر مي کند، مي توانيم وجود خواصي همانند وجود ويتامين E، کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پروتئين، فيبر، منگنز، فسفر، چربي سالم، ريبوفلاوين، روي، سلنيوم، مس، نياسين، و انواع ديگر ريزمغذي ها را براي وجود مغز بادام متصور بود.

مغز بادام به دليل وجود ترکيبات معدني و ويتامين هاي که نام برده شده مي تواند در تقويت و سلامت مغز بسيار مؤثر باشد. سطح هوش را بالا برده و به همين دليل منبع خوبي براي رشد کودکان در نظر گرفته مي شود. همچنين عملکرد سيستم عصبي را بهبود بخشيده و ازآلزايمر جلوگيري به عمل مي آورد.

مغز بادام به دليل وجود کلسيم و فسفر عامل مهمي در تقويت استخوان ها و استحکام آنها خواهد بود. درافزايش کلسترول خوب بدن(HDL) کمک کرده و مانعي براي افزايش کلسترول بد (LDL) خواهد بود.

مغز بادام مانعي براي افزايش فشار خون، کاهش التهابات بدن، تقويت پوست و مو، تقويت دستگاه ايمني بدن، جلوگيري از بيماري هاي قلبي، انرژي زايي، جلوگيري از بروز برخي سرطان ها مانند سرطان روده و جلوگيري از ديابت خواهد بود.

همچنين مي توانيد در مقالات گز اطلاعات بيشتري در مورد گز کسب کنيد.

سفيد تخم مرغ در گز

از آنجا که بخش بزرگ توليد گز، برعهده سفيده تخم مرغ مي باشد و سفيدي گز هم به دليل مي باشد، اين سفيده منبع بزرگي از پروتئين مي باشد. البته در ساختار سفيده تخم مرغ؛ تا حدودي کلسترول و چربي و کربوهيدرات به عنوان منبع انرژي هم يافت مي شود.ه

پروتئيني که در سفيده تخم مرغ و در گز وجود دارد، باعث رشد ماهيچه ها مي شود و اسيد آمينه هاي ضروري مانند فنيل آلانين هم به بدن خواهد رساند. همچنين ويتامين هاي A، E،K، B12 هم در اين ماده غذايي وجود دارد.

اين ماده غذايي به دليل داشتن پروتئين بالا، وکالري کم مي تواند در کاهش اشتها و کاهش وزن نقش مؤثري داشته باشد و به همين دليل نبايد زياد نگران چاقي و بالارفتن کلسترول با خوردن گز، باشيم. چيزي که به ندرت مي توانيم در شيريني هاي ديگر ببينيم. اکثرا خوردن شيريني ها با بالارفتن کلسترول و چربي همراه است.

مغز پسته در گز

يکي ديگر از موادي که در توليد گز به کار مي رود، استفاده از مغز پسته است. مغز پسته به عنوان يکي از خوش خوراک ترين خشکبار موجود در ايران شناخته مي شود و استفاده از آن در گز و استفاده از آن مي تواند فوايدي را براي بدن ما به همراه داشته باشد.

مغز پسته حاوي مواد معدني مانند پتاسيم، کلسيم؛ آهن، روي ، مس، سديم؛ همچنين کربوهيدراتها، اسيد آمينه، پروتئين، چربي، فيبر، ويتامين هاي C،B6 ،A ، K، تيامين، فولات،و ...مي باشد.

مغز پسته ها به دليل وجود آنتي اکسيدان در خود از بروز سرطان و بيماري هاي قلبي،کاهش کلسترول بد خون، جلوگيري از لخته شدگي خون، در هنگام استفاده از رژيم غذايي به منظور لاغري، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کنترل ديابت، مبارزه براي کم خوني، تقويت سيستم عصبي و سيستم ايمني بدن، تقويت پوست و مو، غني از امگا 3 براي رشد مغز کودکان، و موارد ديگر استفاده مي شوند.

خواص هل موجود در گز

هل يکي از ادويه هاي طبيعي است که معمولا در اکثر شيريني هاي ايراني من جمله گز جاي خاص خود را دارد. اين دانه هاي خوشبو که در توليد گز هم به کار مي روند و باعث مي شوند که عطري دلپذير از اين شيريني به مشام برسد، خواص بي نظيري دارند.

دانه هاي هل از بروز سرطان هاي مختلف مانند سرطان روده بزرگ، جلوگيري به عمل مي آورد. سبب سلامت قلب و عروق شده و در کنترل کلسترول هم مي تواند بسيار مؤثر باشد. ضدافسردگي بوده و داروي خوبي براي اختلالات گوارشي به حساب مي آيند. ويژگي هاي ضد ميکروبي، ضداسپاسمي، ضد التهابي، ضد آسم در اين دانه به اثبات رسيده است.

پس با خوردن گز، مي توانيم به نوعي به خواص بي نظير هل هم دست پيدا کنيم.

خواص گلاب

در توليد گز، از گلاب هم استفاده مي شود از خواص گلاب مي توانيم به وجود ويتامين هاي CوE اشاره کنيم. گلاب همچنين سرشار از ترکيبات شيميايي مفيد براي بدن مي باشد. به همين دليل است که از گلاب به عنوان يک ضدميکروب براي درمان گلودرد و سرماخوردگي و يا بهبود بينايي ، بهتر کردن عملکرد سيستم گوارش، کاهش فشارخون، زيبايي پوست، ضد استرس و سردرد، درمان تب و آفت، درمان خستگي و...استفاده مي شود.

البته در ترکيب گز، شکر هم وجود دارد که بدون شک مصرف بي حد و حصر آن باعث مشکلات قندي-ديابتي خواهد شد. اما در گذشته همانطور که عنوان کرديم، استفاده از قند طبيعي انگبين، همانند عسل طبيعي نه تنها عامل بروز مشکلات قندي نمي شد که حتي داراي خواص طبيعي نيز بوده است..

پس به طور کلي گزها با توجه به ترکيبات به کار رفته در آنها، داراي ويتامين هاي مانند A،E،C و گروه B و انواع ترکيباتي مانند فروکتوز، سديم، کلسيم، روي، منيزيم، و...بوده و در افزايش انرژي، تقويت کم خوني، تقويت سيستم ايمني و عصبي بدن، تقويت حافظه و آرامش بخشيدن، زيبايي و شادابي پوست و مو، و ده ها مورد ديگر، مي تواند مؤثر باشد.

انواع گز

گزها فقط به يک شکل و ترکيب توليد نمي شوند و اصفهاني ها در اين زمينه تنوع را از ياد نبرده اند. به شکل عمومي از ساليان گذشته تاکنون، گز آردي و گز لقمه به عنوان اصلي ترين گروه هاي گز شناخته مي شدند و در حال حاضر هم شکل سنتي و اصيل گز به اين دو شکل مي باشد.

اما به دليل ايجاد تنوع و دادن ظاهر به روزتر، ترکيبات جديدتري از گزها در بازار راه پيدا کرده اند. مثل گز سوهاني ويا گز شکلاتي. البته حتما شما جديدا بستني با طعم گز هم ديده ايد. البته اين گزها کجا و گزهاي سنتي واقعي کجا!

گزسوهاني هم به شکل ترکيبي از گز و سوهان با يکديگر است. پوششي از ترکيبات سوهان با مغزي پر شده از گز!

دو مدل سنتي گزها، گز لقمه يا سکه وگز آردي از نظر ترکيبات، تفاوتي با يکديگر ندارند و مهمترين تفاوت شان در نوع برش و بسته بندي آنها مي باشد. گز آردي را در انتهاي کار و آماده شدن خمير، به اشکال مختلف مثل مربع، مستطيل و دايره برش مي زنند و به جاي اينکه تک تک قطعات گز را داخل پوشش پلاستيکي قرار دهند تا رطوبت اش حفظ شود، آنها را در آرد مي غلتانند و شکلي آردي به خود مي گيرند.

تفاوت انواع گز

اما در گز لقمه يا سکه، آنها هرکدام به طور جداگانه در پلاستيک بسته بندي مي شوند و به راحتي مي توان يک از آنها را برداشت و ميل کرد.

معمولا گز آردي چون در انبوهي از آرد غلتانده مي شود، قدرت چسبندگي کمتري داشته و براحتي خورده مي شود و به دندان ها آنچنان که گز لقمه مي چسبد، گير نمي کند و به همين دليل طرفداران بيشتري از نظر خوش خوراکي دارد.

گز را به صورت کلي در مقايسه با انواع شيريني هاي خشک و تنقلات، مي توانيم در مدت زمان طولاني تري نگهداري کنيم. اگر آنها را در شرايط يخچالي قرار دهيم که به طور حتم اين مدت زمان بيشتر هم خواهد شد.در اين ميان گز آردي که از شرايط بهتري هم برخوردار است.

گز آردي، خود براساس مغزها و يا طعم دهنده هايي که در آن استفاده مي شود به انواع ديگري تقسيم مي شود مثلا گز آردي بادامي، گز آردي پسته اي، گز آردي مخلوط بادام و پسته، گز آردي بسته بندي يا فله اي، گز آردي انگبيني يا ترنجبيني،

گزها ( آردي ولقمه ايي ) چون ترکيبات شيميايي اضافه و يا نگهدارنده و طعم دهنده و نشاسته فراوان و ... ندارد، ارزش مواد غذايي به کار رفته در آنها واقعي و مفيد خواهد بود.

گز سکه يا لقمه هم دقيقا همين مشخصات را داشته و از نظر شرايط نگهداري و ارزش غذايي همانند گز آردي مي باشد.

روش نگهداري گز

همانطور که به طور خلاصه در قسمت قبل هم عنوان کرديم، زمان ماندگاري اين شيريني نسبتا بالاست البته به آن شرط که شما شرايط نگهداري را هم به طور مطلوبي مهيا کنيد.

به طور حتم اولين نکته در مورد مکان نگهداري گز( از هرنوع) خشک و خنک بودن مکان نگهداري است. شرايط بالاي 25 درجه و گرم شدن محيط، به دليل داشتن سفيده تخم مرغ، امر پسنديده و بهداشتي نيست.

همچنين دماي خيلي پايين و زيرصفر هم گز را سفت و محکم مي کند. فقط در صورتي که مي خواهيد در درازمدت از گز استفاده کنيد و مثلا چند ماه باقي بماند، مي توانيد آن را در فريزر قرار دهيد و در هنگام مصرف هم حتما چندين ساعت قبل آن را از فريزر بيرون بياوريد.

شرايط رطوبت و شرجي بالا هم اصلا مناسب نگهداري گز نيست. اگر قرار است تا مدت ها آنها را در فريزر قرار دهيد حتما با پوشش نايلوني خودشان اينکار را بکنيد. و اگر هم اين پوشش به هر دليلي پاره شده و از بين رفته است، داخل نايلون فريزر آنها را قرار دهيد تا بوي آن به مرور زمان تغيير نکند و بوي مواد خوراکي ديگر را به خود نگيرد.

گزها در برابر نور خورشيد هم نبايد بطور مستقيم قرار بگيرند. همچنين براي نرمتر شدن آنها در هنگام بيرون آوردن از فريزر، اصلا روي حرارت قرار ندهيد.

به طور کلي سعي کنيد که گز هيچگاه بدون پوشش و به حالت باز نباشد. با پوشش نايلوني و يا چيدن شان در داخل يک ظرف دردار، آنها را از خشک شدن و حمله حشرات و مورچه، حفظ کنيد.

طرز تهیه گز

بعد از اینکه از خواص و ترکیبات خوشمزه این شیرینی خوش طعم، نام بردیم و تا حدود زیادی آشنا شدیم، نوبت چگونگی تهیه این شیرینی می رسد.

همانطور که قبلا هم عنوان کردیم برای تهیه گز ترکیباتی مانند شکر، گزانگبین یا عسل ، سفیده تخم مرغ، مغز پسته و بادام، هل و گلاب ، را احتیاج داریم.

برای تولید گز به شکل انبوه و آنطور که در کارگاه های تولیدگز وجود دارد، ابتدا دریک ظرف بزرگ شکر را با آب مخلوط می کنند ( مقدار آب حدودا باید 20 درصد وزن شکر باشد) و آن دو را با یکدیگر می جوشانند و قبل از آخرین جوش ها به آنها گلوکز اضافه می کنند و سپس از صافی عبور می دهند تا هم زلال شده و هم مواد اضافه آن گرفته شود. سپس دوباره این مخلوط را می جوشانند تا غلیظ شود. سفیده تخم مرغ ها را آنقدر هم میزنند تا کف کند و حجمش چند برابر شود. سپس سفیده های همزده را به شربتی که قبلا آماده شده بود و در آن از هل و گلاب هم استفاده شده ، اضافه کرده و در عین اینکه روی حرارت ملایم قرار می دهند با همزن های مخصوص هم شروع به همزدن آنها می کنند. ( حرارت باید در حدی باشد که سفیده ها خود را نبندند). آنقدر این همزدن ادامه پیدا می کند تا آب اضافه مخلوط سفیده و شربت بخار شود و گز بدست آید. در این هنگام مغز بادام و پسته به صورت تک یا مخلوط را اضافه می کنند و با همزن آنها را هم میزنند تا مغزها به طور یکسان همه جا پخش شود.

این مخلوط را در ظروف قالب گیری ریخته، و یا بعد از خنک شدن با قیچی های مخصوص در اشکال مختلف برش می خورند. و بسته بندی می شوند.

میزان استفاده از مغزها در گز بستگی به نوع سفارش دارد. مثلا در گز پسته یا بادام، از حجم 10 درصد، 18 درصد، 28 درصد استفاده می شود. اگر هم به طور خیلی سفارشی قرار باشد این گزها تولید شوند حدودا 40 درصد حجم مغز به کار رفته در آن، می باشد. البته باید درنظر داشت که خوش طعمی گز به استفاده از گزانگبین می باشد و نه بیشتر استفاده کردن مغزها!

اهمیت استفاده از گز

مصرف گز در میان بسیاری از افراد از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. زیرا این شیرینی با طعم بی نظیر و عطر فوق العاده ای که دارد، هرکس را به سمت خود جذب می‌کند. این موضوع سبب شده تا همه روزه برخی از افراد این شیرینی خوشمزه را استفاده نمایند. بهتر است بدانید مصرف این شیرینی خواصی گوناگونی را برای بدن به ارمغان خواهد آورد. یکی از مزایای مصرف گز، افزایش سطح انرژی بدن می‌ باشد.

به همین منظور افرادی که به دنبال تامین انرژی روزانه خود هستند، می‌توانند از این شیرینی خوشمزه استفاده نمایند. علاوه بر آن در ترکیبات این شیرینی انواع ویتامین های A،C و E به وفور یافت می‌شود. به همین جهت مصرف این شیرینی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.

انگبین چیست؟

انگبین به نوعی شهد گفته می شود که از حشره ای با نام پشه گز و درختچه گون ایجاد می شود. بهتر است بدانید این حشره پس از مکیدن شیره گیاه گون، شهد انگبین را تولید می کند. این شهد از ظاهری شبیه به گز برخوردار است. انگبین دارای مواد معدنی و ترکیبات ضدعفونی کننده ای می‌باشد؛ به همین منظور در زمان قدم بسیاری از طبیبان از این ماده برای درمان بیماری ها استفاده می ‌نمودند.

انگبین با توجه به ترکیباتی که دارد گزینه مناسبی برای بیماری های مختلف است. همچنین استفاده از این شهد از بروز بیماری سرطان جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر آن مصرف این شهد از دندان ها محافظت کرده و موجب تقویت لثه و دندان ها خواهد شد.