پولکی 

نمایش 1 - 5 از 5 محصول
نمایش 1 - 5 از 5 محصول

قیمت و خرید پولکی

همه ما معمولا عادت داریم که کنار نوشیدنی دلخواه و مورد علاقه ایرانی ها که همان چای است، از انواع آبنباتها و شیرینی های کم حجم و خوشمزه استفاده کنیم و طعم دهان مان را شیرین کنیم. هرکس بنابر میل و سلیقه خود و یا شرایط سلامت جسم، خوردنی محبوبی را درنظر دارد. از خوردنی های ساده و سنتی مثل قند و نبات معمولی، تا خرما و توت خشک و مویز و آبنبات قیچی تا انواع شکلاتهای کارخانه ای. یکی از این خوراکی های خوشمزه پولکی است.

یکی از برتری هایی که بدون شک، شیرینی های سنتی همچون پولکی نسبت به تولیدات صنعتی خواهند داشت، ارگانیک بودن آنها و همچنین داشتن خواص بی شمار برای سلامتی بدن می باشد. این شیرینی ها بدون داشتن نگهدارنده ها و مواد مصنوعی افزودنی، نه تنها مواد خارجی را به بدن وارد نمی کنند بلکه به دلیل طبیعی بودن شکل گیری آنها، می توانند سرشار از مواد معدنی و ترکیبات ریزمغذی و ویتامین های مورد نیاز برای بدن باشند.

در ضمن برای بسیاری از افرادی که دچار بیماری های مزمنی مثل دیابت و چربی خون و یا فشارخون هستند؛ می توانند مفید باشند و بدون زیاده روی در مصرف آنها، می توانند مورد مصرف این افراد هم قرار بگیرند و منع مصرف همیشگی نداشته باشند. مخصوصا برای افرادی که دچار بیماری قند هستند.

استفاده از این نوع تنقلات و شیرینی ها مثل پولکی به صورت همیشگی و دائمی، برای خانواده هایی که کودکان خردسال دارند، می تواند به مرور زمان تبدیل به یک الگوی مصرف و یک سلیقه و ذائقه تبدیل شود و به این ترتیب بچه ها را از همان سنین پایین، به خوردن مواد طبیعی و پرخاصیت تر عادت داد. هرچه این عادت در نهاد بچه ها زودتر پایه گذاری شود، در بزرگسالی کمتر دچار مشکلات ناشی از استفاده از مواد خوراکی صنعتی و مصنوعی خواهند شد! مثل مشکلات چاقی و اضافه وزن و دیابت و چربی خون که به مرور خود را نمایان خواهند کرد.

پس بازگشت به ذائقه ایرانی، علاوه بر حفظ خیلی از غذاها و تنقلات و خوردنی های اصیل ایرانی در بین نسل های آینده، سبب اطمینان از سلامت بدن و نگرانی کمتر بابت آینده خواهد بود. با این مقدمه قصد داریم با یکی از شیرینی های خوشمزه ایرانی و اصیل به نام "پولکی" بیشتر آشنا شویم.

پولکی چیست؟

پولکی یکی از سوغاتی های استان اصفهان است که نوعی شیرینی خوشمزه به حساب می آید. حالت ورقه ورقه و شفاف با ضخامتی کم و نازک دارند و همانطور که از اسمش هم پیداست، پولک مانند است.

البته این سوغات ممکن است در بعضی استان های همجوار اصفهان هم تولید شود. در واقع پولکی نوعی آبنبات است که در هنگام صرف نوشیدنی های داغی مانند چای، بسیار دلچسب خواهد بود.

پولکی ها به دلیل اینکه ضخامت و وزن کمی دارند و در اینصورت حجم قند کمتری را هم وارد بدن می کنند؛ می توانند گزینه بهتری نسبت به بقیه شیرینی ها باشند. پولکی را اگر در دهان بگذارید، به مرور زمان شروع به آب شدن می کند و در اینصورت، بدون جویدن، برای دندانها هم خطر کمتری می تواند داشته باشد.

مواد موجود در پولکی

شیره نبات(یا شکر)، آب، مواد اسیدی مانند سرکه سفید و یا جوهرلیمو، زعفران، مغزها، وانیل و افزودنی های دلخواه مانند پودر لیمو عمانی، پودر نارگیل، کنجد، و...

می بینید که ترکیبات پولکی بسیار ساده هستند و به همین دلیل علاوه بر تولید کارگاهی آن؛ می توان در منزل هم آن را تهیه کرد.

خواص پولکی

با توجه به نوع پولکی و مواد سازنده آن، خواص مختلفی را این آبنبات خوشمزه می تواند دارا باشد. به غیر از آب و شکر، بهتر است با خواص اجزای دیگر پولکی اول آشنا شویم. با توجه به نوع مغزهای مورد استفاده در پولکی ها و همچنین طعم دهنده های مورد مصرف در آنها، پولکی می تواند خواص مختلفی داشته باشد.

مثلا اگر در پولکی از گیاه زنجبیل به عنوان طعم دهنده استفاده شده باشد می توانیم به خواص زیر اشاره کنیم:

زنجبیل می تواند با کمک ترکیباتی که دارد به عنوان یک ضدالتهاب عمل کند، می تواند نوعی ضد درد هم محسوب شود و مثل دیکلوفناک دردهای ماهیچه ای را تسکین دهد. همچنین برای دردهای قاعدگی زنانه هم بسیار مؤثر خواهد بود. برای بیماران مبتلا به بیماری های مفصلی مانند آرتروز، آسم و آلرژی، بیماری های پوستی مانند اگزما، بهبود بیماری های مربوط به معده و زخم معده، کم کردن استفراغ و تهوع به خصوص در دوران بارداری؛ بیماری های سرطانی، قلبی و عروقی، بیماری های قارچی، بهبود سطح قند خون برای دیابتی ها و...می تواند بسیار مفید واقع شود. به طوری که مانند بسیاری از داروهای تجویز شده برای این بیماری ها می تواند اثرگذار باشد.

اگر در پولکی از کنجد استفاده شده باشد می توانیم به خواص زیر اشاره کنیم:

دانه های کنجد در کم کردن سطح کلسترول و در نتیجه محافظت از سطح قلب نقش انکارناپذیری ایفا میکند. همچنین این دانه ها در بهتر شدن فشارخون و تنظیم ترشح هورمون ها، مبارزه با سرطان مثل سرطان روده و سینه، چربی سوزی برای لاغری، جذب مواد ریزمغذی مانند ویتامین E و Aو D به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، سرشار از ترکیبات معدنی مانند آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم و فیبر، و موارد دیگر می توان کمک شایانی بکند.

گاهی اوقات هم برای تزئین و بیشتر شدن خوشمزگی پولکی در داخل آنها از پودر نارگیل استفاده می شود که پودر نارگیل هم دارای خواص بی شماری است. از جمله:

سرشار از فیبر و در نتیجه تضمین سلامت قلب، بهتر شدن عملکرد مغز و جلوگیری از پیشروی آلزایمر، تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها، کاهش کم خونی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان، بهترشدن مشکلات گوارشی؛ و بهتر شدن دردهای مفصلی .

مواردی که گفته شد، تنها بخشی از خواص ویژه پولکی هاست که با توجه به نوع مواد به کاررفته در آنها، ممکن است متفاوت باشد. چیزی که صددرصد در همه آنها وجود دارد، داشتن خواص بینظیری است که می تواند در بهبود عملکرد هریک از اندام ها و ارگان های بدن نقشی اثرگذار را ایفا کند.

وجود زعفران و همچنین استفاده از لیمو و پودر آن هم می تواند به اندازه بقیه مواد، خاصیت مفید و سازنده پولکی ها را چندبرابر کنند.

دسته بندی