ارسال سفارشات پستی 1 الی 2 روز پس از ثبت سفارش/تحویل شهر اصفهان 1 روز کاری و سایر شهرها 3 الی 5 روز کاری
اغلب وقتی ما نام دسر را می شنویم فقط چند نوع دسر را که عمومیت بیشتری دارند، به یاد می آوریم. از انواع ژله های رنگارنگ تا دسرهای فرنگی و انواع بستنی ها و دسرهای ایرانی مثل سوهان و غیره. اما بد نیست بدانیم که در دستور آشپزی و شیرینی پزی ایرانی هم دستور تهیه دسرهای مختلفی وجود دارد که شاید کمتر به آنها پرداخته شده است. اکنون می خواهیم در مورد طرز تهیه دسر سوهان صحبت کنیم.
پیش از آن، بهتر است کمی با واژه دسر و چند و چون یک دسر خوب و با کیفیت بیشتر آشنا شویم تا طبق این تعاریف به دسرهای ایرانی اعم از شیرینی و خوردنی های خوشمزه برسیم و آنها را بررسی کنیم.
دسر سوهان از شیرینی های اصیل و قدیمی ایرانی است که محبوبیت زیادی دارد. این شیرینی اززمان قاجار در ایران تولید و عرضه می شده است. کیفیت دسر سوهان منوط به مرغوبیت بالای مواد اولیه آن است. نحوه ی پختن سوهان و استفاده از ابزار و دستگاه های پیشرفته، نقش مهمی در کیفیت ظاهری سوهان دارد. این دسر ترد و خوشمزه در بسته بندی های مختلفی در سطح کشور عرضه می شود.
عمده تولیدات صورت گرفته و توزیع شده دسر سوهان در سطح کشور از شهرهای اصفهان و قم تامین می شود. که شامل انواع سوهان لقمه و ورقه ای با روغن های حیوانی یا نباتی و با تزئین مغزهای مختلف است. این محصول در وزن های مختلف به بازار عرضه می شود. جالب است بدانید که دسر سوهان به یکی از مهمترین سوغات ایران تبدیل شده است. صادرات آن به کشورهای مختلف رواج یافته است.
واژه دسر به معنی پس غذا یا چیزی که بعد از خوردن غذا از آن استفاده می شود، می باشد. این کلمه ریشه فرانسوی داشته و بیشتر اشاره به مواد غذایی شیرین دارد. به این ترتیب انواع کیک و کلوچه و بستنی و … در ردیف دسر قرار می گیرند. معمولا دسرها از غذای اصلی سبک تر و کم کالری تر بوده و به این ترتیب برای افرادی که به دلایلی همچون رژیم نمی خواهند از غذای اصلی استفاده کنند، از دسر بیشتر استفاده خواهند کرد.
در کشور ما هم با توجه به تنوع قومی، تفاوت های آب و هوایی و اقلیمی و مسائل فرهنگی، دسرهای خوشمزه ای پیدا می شوند که شاید تا قبل از این اسم دسر را روی آنها نگذاشته بودند. چون همانطوری که قبلا هم گفتیم دسر یک کلمه فرانسوی است. درست مثل دسر سوهان که با مزه ی بی نظیرش آشنا هستید.
معمولا در طرز تهیه دسر سوهان از روغن حیوانی و زعفران استفاده می شود. استفاده از رنگ های سنتی در طرز تهیه سوهان موجب پایین آمدن کیفیت و مرغوبیت محصول خواهد شد. امروزه انواع متفاوتی از سوهان به بازار عرضه می شود که مناسب برای انواع ذائقه ها می باشد.
در برخی طرز تهیه های سوهان از عسل هم استفاده می شود. استفاده از عسل تاثیر بسزایی در طعم و خواص دسرسوهان دارد. دسر سوهان به علت دارا بودن مواد اولیه سالم و طبیعی، بهترین انتخاب برای پذیرایی می باشد. این دسر می تواند جایگزین خوبی برای تنقلات کم ارزش باشد.
محبوبیت این دسر در میان شیرینی های ایرانی به دلیل ارزش غذایی بالای آن است. دسر سوهان منبع فوق العاده ای از ویتامین های B و E می باشد که این به علت داشتن جوانه گندم در مواد اولیه آن است. این ویتامین ها آرام بخش بوده و مسکن اعصاب و روان است.
در ایران مصرف میوه های فصل مانند طالبی و هندوانه در هوای گرم تابستان، فالوده های شیرین و خوشمزه، فرنی و مسقطی و شله زرد و شیربرنج، و امثال اینها را جزو دسرها به حساب می آورند. البته این مواردی که از آنها نام برده شد به عنوان دسرهای عمومی که در همه نقاط ایران از آنها استفاده می شود، شناخته می شوند و در این میان هستند دسرهایی که مختص یک منطقه از ایران می باشد و بیشتر در همان نقطه هم به مصرف می رسد.
یکی از این موارد دسر سوهان قم است که یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین دسرهای ایرانی می باشد. و همانطور که از نامش پیداست مخصوص شهر قم است. در این قسمت سعی داریم شما را با روش آماده سازی و طرز تهیه دسر سوهان اعلا بیشتر آشنا کنیم.
برای خرید سوهان می توانید به صورت آنلاین اقدام کنید و در سریع ترین زمان ممکن انواع سوهان با بسته بندی های شیک را تهیه نمایید.
دسر سوهان هم مانند خود سوهان اصلی ترکیبی از آرد جوانه گندم را دارد که بسیار مقوی و در عین حال پرخاصیت می باشد. مواد مورد نیاز به شرح زیر می باشند:
• آرد سفید 100گرم
• آرد جوانه گندم 30 گرم
• شکر 100 گرم
• زرده تخم مرغ 3 عدد
• کره یا روغن حیوانی 100 گرم
• آب دو لیوان
• زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
• هل به میزان دلخواه
زرده تخم مرغ ها را در ظرفی به تنهایی ریخته و با هم زن مقداری به هم می زنیم. سپس شکر را اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم تا ترکیب غلیظ شود. بعد هم کره یا روغن حیوانی را اضافه کرده و حدود یک دقیقه با همزن، هم می زنیم تا مخلوط غلیظ تر شود.
در ظرفی دیگر دو لیوان آب سرد ریخته و به آن آرد سفید و آرد جوانه گندم را اضافه می کنیم و طوری هم می زنیم تا گلوله های آرد یکدست و حل شوند.
ظرف آرد و آب را روی حرارت هم به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار داده و دائم هم می زنیم تا کش بیاید و در این مرحله زرده تخم مرغها و ترکیبات داخلش را هم درون ظرف روی حرارت ریخته و به هم زدن ادامه می دهیم و در مراحل پایانی طرز تهیه دسر سوهان، زعفران و هل را هم برای رنگ و عطر و بوی دسر اضافه خواهیم کرد. ترکیب کاملا باید غلیظ شود به طوری که رد قاشق و هم زن روی آن باقی بماند. دسر باید کش بیاید.
به این ترتیب دسر سوهان ما آماده خواهد شد. دسری ساده و بسیار خوشمزه که می تواند جایگزین بسیاری از ترکیباتی که تا به حال به عناوین مختلف در سفره های خود استفاده می کردید، بشود. نکته مهم در طرز تهیه دسر سوهان این است که، ظاهری لطیف داشته و تقریبا شبیه کاچی است. به دلیل وجود تخم مرغ در ترکیب این دسر، حتما آن را باید در یخچال نگهداری کرد. برای تزئین آن هم می توانید از پودر پسته و بادام یا خلال آنها استفاده کنید.
این دسر خوشمزه و سالم با موادی ساده و البته مقوی و پرخاصیت درست شده و می تواند برای کودکان بسیار مفید باشد. معمولا کودکان برای وعده صبحانه خیلی مشتاق نیستند. با تهیه دسر سوهان خوشمزه که می تواند نقش یک وعده غذایی را برای بچه ها بازی کند، می توانید آنها را تشویق به خوردن صبحانه یا وعده های دیگر هم بکنید.
همچنین می توانید دسر سوهان را با میزان شکر کمتر و جایگزین کردن روغن های گیاهی، برای افراد میانسال هم تهیه کرد و به این ترتیب آنها هم بتوانند از خواص آردجوانه گندم و بقیه مواد دسر، بدون ترس و نگرانی از افزایش قند و چربی، استفاده کنند.
به طور کلی این دسر و دسرهایی از این دست، در اشتهاآوری برای افراد کم اشتها، می توانند به خوبی نقش خود را ایفا کنند. البته به طور اختصاصی هم می توان دسر سوهان را به شکل آماده خریداری کرد ولی شاید پیداکردن دسر آماده سوهان، کمی مشکل باشد.
همانطور که دیدید، دسرهای ایرانی علاوه بر خوش آب و رنگ بودن و خوشمزگی، فواید زیادی دارند و همین اصل سبب می شود که دسرهای ایرانی با انواع دسرهای کشورهای دیگر تا حدودی متفاوت باشد.
از خواص مهم در طرز تهیه دسر سوهان، می توانیم به وجود منگنز و آهن و پتاسیم و ویتامین B اشاره کرد. ترکیبات موجود در این دسر به بهبود سوخت و ساز بدن و جذب کلسیم و تشکیل سلول های خونی و آرامش اعصاب می توانند کمک کنند. زرده تخم مرغ می تواند پروتئین به بدن وارد کرده و سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی شود.
استفاده از مغز پسته و بادام هم که به عنوان ترکیبات پروتئین دار و کم کالری برای افراد رژیمی می توانند مفید بوده و برای حفظ وزن بدن کمک کننده باشند.
در این مقاله در مورد طرز تهیه دسر سوهان صحبت کردیم. به همین سادگی میتوانید در وعده های غذایی خود تنوع ایجاد کنید و بهترین و مقوی ترین دسرها و میان وعده ها را تهیه کنید. فقط کافیست حوصله به خرج دهید، زمان بگذارید تا بهترین نتیجه را به دست بیاورید. از اینکه در این مقاله همراه ما بودید بسیار سپاسگزاریم.